Arkitektkontor Stockholm

Erfarna arkitekter | 070-48 18 00

Referenser

REFERENSPROJEKT

Över åren har vi arbetat med hundratals projekt, såväl fullständiga ritningar till nybyggen som om- och tillbyggnader i befintliga fastigheter. Nedan hittar du ett antal länkar till PDF-filer (öppnas i nytt fönster) med utvalda projekt sorterade i kategorier.
Varmt välkommen att kontakta oss om du önskar se mer.


 

Fritidshus i ytterskärgård

Fritidshuset ute i ytterskärgården har ritats i en modern stil men med extremt stora takutsprång som ger byggnaden en stark egen karaktär, bra solskydd och inomhusklimat, samtidigt som fasaderna läggs i skugga sjunker huset fint in i sin miljö som ett diskret tillägg. Huvudbyggnaden har kompletterats med många komplementhus, alla ritade i samma stil.Dessa hus har inspirerat många presumtiva beställare till att ta kontakt för att få liknande hus ritade. Det ena huset liknar inte det andra, eftersom tomterna ofta är så olika och beställarna har olika rumsprogram, men de har en gemensam ”arkitektonisk grammatik”.

Bastuhus på vacker skärgårdsö

Detta lilla bastuhus är det sista i en serie hus vi har ritat ute på Fejan till en kund som ville ha en nybyggd ”grosshandlarvilla” ute på en sydvänd udde på denna vackra skärgårdsö. En nybyggd bastu nere vid strandkanten hade vi fått besked om av byggnadsnämnden var otänkbart. När alla de andra husen blev färdigbyggda gjorde Byggnadsnämndens ledamöter ett studiebesök på fastigheten och blev så positivt inställda att de avslutade besöket med att säga: Lämna in bygglovsansökan på bastun så får ni bygglov för den också! Här redovisas den bara med en fasadritning, eftersom huset är alldeles nybyggt och foton saknas.

Herrgård i karolinsk stil

Nybyggnation av en herrgård i karolinsk stil och ska byggas på en jordbruksfastighet i Södermanland. Detta projekt är vårt senaste projekt och som vi just nu projekterar. Ett ungt par är beställare och herrgården kommer att ligga uppe på en höjd och ha utsikt över en sjö i väster med kvällssolsläge. Byggnaden är disponerad så att alla umgängesytor finns på entréplanet medan vindsplanet är ett renodlat sovrumsplan och huset blir totalt knappt 270 m2. Huset kommer att se mäktigt ut uppe på kullen trots att det inte är större än en normalvilla i den lite större klassen. Vi fick beställningen efter att beställarna hade varit på besök på en annan herrgård som vi också formgivit och är presenterat på en av hemsidans flikar.

Ett erfaret arkitektkontor som tar fram unika lösningar!