Arkitektkontor Stockholm

Erfarna arkitekter | 070-48 18 00

Referenser

REFERENSPROJEKT

Över åren har vi arbetat med hundratals projekt, såväl fullständiga ritningar till nybyggen som om- och tillbyggnader i befintliga fastigheter. Nedan hittar du ett antal länkar till PDF-filer (öppnas i nytt fönster) med utvalda projekt sorterade i kategorier.
Varmt välkommen att kontakta oss om du önskar se mer.


 

Villa Lillsved 1:14 - Värmdö

Villa Lillsved ritades och byggdes under slutet av 1990-talet på Värmdö utanför Stockholm. Det är ett område med ett flertal stora grosshandlarvillor från sent 1800-tal och familjen som hade fått ärva en stor havstomt önskade bygga ett nytt hus i liknande stil.

Då både reglerna i detaljplanen och ekonomin krävde att man byggde ett hus som var aningen mindre än de kringliggande villorna tog vi fram en lösning med proportioner och detaljer som liknade de äldre husen, vilket gav en känsla av ett hus som såg ser större ut än dess ca 160 kvm och som passar väl in i omgivningarna.

Laxens hus - Mörrumsån - Mörrum

Laxens hus vid Mörrumsån är centrum för svenskt laxfiske, laxodling och laxforskning samt huserar ett interaktivt museum och en restaurang. Huset ritades under tidigt 1990-tal på uppdrag av Domänverket och är delvis uppfört ute i forsarna intill en äldre kvarnbyggnad. För att smälta in i miljön är även den nya byggnaden målad i traditionellt faluröd färg.

En spännande utmaning med detta projekt var att skapa ett fönster som delvis befinner sig under vattenytan och ligger ut mot en av laxtrapporna i ån. Det blir alltså möjligt att sitta inomhus och se laxarnas lek. En del av ån leds dessutom genom byggnaden med hjälp av ett laxakvarium.

Webbplats för Laxens Hus.

Skärgårdsstuga

I denna stuga byggd i ytterskärgården får man verkligen direktkontakt med naturen. Byggd i trä och med ett levande grönt tak smälter byggnaden väl in med omgivningarna. De stora glaspartierna och terrassen som omgärdar hela huset gör att naturen verkligen kommer nära inpå såväl sommar som vinter.

Bild hämtad från Book of Cabins.

Ett erfaret arkitektkontor som tar fram unika lösningar!